DENİZCİLİK

Yılmaz Ulusoy, 1981 yılında kurulan Ulusoy Denizcilik A.Ş.’nin ortaklarından olup kurulduğundan bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir.

2008 yılında kurulan Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Denizcilik Grubu filosuna kattığı 4 adet kuru yük gemisi ile 6 şirkete sahip bir kuruluş olarak deniz taşımacılığına devam etmektedir:

Blue Fin Shipping Ltd.

Yellow Fin Shipping Ltd.

White Fin Shipping Ltd.

Red Fin Shipping Ltd.

Finner Ship Management Ltd.

PMP Gemicilik A.Ş.

Mevcut filo gemilerinin tüm teknik ve ticari işletmesinin en verimli, emniyetli ve etkin bir şekilde yapılması için 2011 yılında Finner Ship Management Ltd. şirketi kurulmuştur. (Web sitesine ulaşmak için lütfen tıklayın.) Finner Ship Management Ltd. yüksek deneyim ve tecrübeye sahip profesyonellerden oluşan yönetim kadrosuyla grubun hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayacak temel taşlardan biri olmuştur.

Grubun 2010 yılında inşası başlayan ve 2011 yılında tümü teslim alınan 4 adet 57.000 DWT Supramax gemilerden oluşan filosu dünya denizlerinde çalışmaya başlamıştır. Grubun sahip olduğu filonun 2015 yılına kadar 64.000 DWT gemilerle büyütülmesi hedeflenmiştir.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ İŞTİRAKLERİ

www.ulusoysealines.com